FÕOLDAL

RÓLAM

TERMÉKEK


KÉZMÛVES OKTATÁS

KAPCSOLAT
 

Kiss Tünde népi gyékényfonó kézműves vagyok. Az ország egyik legszebb falujában, Hollókőn élek családommal és lassan már tíz éve foglalkozom kézművességgel. Tárgyaimat elsősorban gyékényből készítem, a magyar hagyományos népi technikákat alkalmazva, de a mai kor igényeit is figyelembe véve. Munkáimat folyamatosan zsűriztetem, így a legtöbb alkotásom rendelkezik a Páva védjeggyel is.
Tárgyaimban a gyékényt gyakran más alapanyagokkal is kombinálom. Így készülnek a vászonnal bélelt övek és kistáskák. De ásványok, gyöngyök felhasználásával ékszereket is készítek.

Fontosnak tartom hagyományaink tovább örökítését, ezért rendszeresen vállalok kézműves oktatást gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt.

Kiállítások:

2015.    Magyar Kézművesség Kiállítás, Duna Palota Budapest

2015.    22. Betlehemi Jászol kiállítás, Magyarság Háza Budapest

2015.    XVI. Élő Népművészet Észak-magyarországi Regionális Kiállítása, Mezőkövesd

2016.    23. Betlehemi Jászol Kiállítás, Magyarság Háza Budapest

2018.    Népi Mesterségek Művészete, Népi Iparművészeti Múzeum Budapest

2018.    XIV Virágzó Népművészet, Diósgyőr

Az elmúlt években számos hazai és külföldni rendezvényen vettem részt, mint kézmûves, és munkáim több kiállításon is szerepeltek:
Hollókõi Húsvéti Fesztivál (Hollókõ), Hollókõi Várjátékok (Hollókõ) Utazás Kiállítás (Budapest), Mikszáth-nap (Budapest Petõfi Irodalmi Múzeum) Életmód tábor (Bózsva), Karácsonyi Vásár (Salgótarján) A II. Kerület Napja (Budapest Millenáris), Ipoly-menti Kézmûves Fesztivál, Varsány Mosolygó Napok (Hatvan), Gyereknapi rendezvény (Jászberény) Matyó Fesztivál, Mezõkövesd , Mesterségek Ünnepe (Budapest) Csángó Fesztivál (Jászberény), BBQ Fesztivál (Tállya) Magyar tábor (Vancouver Kanada), Folkloriada Fesztivál (Anseong – Dél-Korea) Karácsonyi vásár (Montreaux - Svájc), Pekingi Magyar Kultúrbazár (Peking -Kína)
Amennyiben kézmûves foglalkozásokkal vagy termékeimmel kapcsolatban lenne kérdése, kérem, hívjon telefonon, vagy érdeklõdjön e-mailben.